Personlig träning inom skidåkning

Om du är nyfiken på personlig träning är du nära ett av de där besluten som kan förändra ditt liv i positiv riktning. Personlig träning är mycket effektivt när det gäller tekniksporter som skidåkning. Hur motiverad du än är kommer du att få problem om du inte har tillräcklig kunskap om utrustning och om hur du förflyttar dig effektivt över snön. Det gäller oavsett om du är intresserad av längdskidåkning i lugnt tempo eller om du är mer inne på vackra fartupplevelser i utförsbackarna. Ta några lektioner så ska du se att din åkning blir både säkrare, snabbare och roligare.

Med personlig träning kan du komma ikapp dina medresenärer inför den stundande fjällresan. Då slipper du åka ensam i barnbacken, om du är total nybörjare, när dina kompisar eller resten av familjen njuter av mer avancerad skidåkning. Även mer avancerade utförsåkare har nytta av att ta ett par lektioner från en personlig tränare. Inlärda fel och brister i åktekniken kan rättas till så att skaderisken minimeras och så att du får roligare i backarna. Om du är sugen på men aldrig testat snowboard rekommenderar vi att du tar ett par lektioner. Det kommer garanterat att bespara dig ett och annat blåmärke.

Personlig träning inom längdskidåkning

Längdskidåkning kan tyckas vara en ganska enkel sport men faktum är att bristande åkteknik kan vara förödande för motivationen. Särskilt om du tänkt åka långt. Personlig träning är ett mycket effektivt sätt att förbereda sig inför krävande folkfester som Vasaloppet och andra långlopp. Om du, som många andra, kommit på idén att ge bort ett startnummer i ett långlopp i present, är det bra om ett par skidlektioner ingår i paketet. Samma gäller om dig anmält dig själv till ett stort vinteräventyr i skidspåret. Med rätt teknik blir påfrestningen på kroppen mindre, du kommer att åka snabbare och få råd om vilken utrustning som passar din åkstil och kroppsbyggnad.

Personlig träning kan göra skidåkningen roligare